Türkiye genelinde Suriyeli Uyum Sınıfı öğrencileri arasında düzenlenen Şiir Yarışmasında İlimizi Yahya Kemal İlkokulu 3. Sınıf Öğrencisi Rame Afara, İl birincisi olarak temsil edecek.

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)" kapsamında yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimi ve sosyal uyumlarının sağlanması için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda açılmış olan uyum sınıflarına kayıtlı yabancı uyruklu öğrenciler arasında düzenlene şiir yarışmasında Yahya Kemal İlkokulu 3. Sınıf Öğrencisi Rame AFARA, İl birincisi oldu.

Yahya Kemal İlkokulu Okul Lideri Hüseyin Yılmaz; İlimizin Eğitimde Bir’’incisi'’ si olan Yahya Kemal İlkokulu olarak güzel işlere imza atmaya devam ediyoruz. Ülkemizin parlak geleceği çocuklarımızın sadece öğretim alanında değil eğitim alanında da kendini yetiştirmiş olmalarına bağlıdır. İlimizde gerçekleştirmiş olduğumuz projelerle de ilimizde Örnek ve Model Okul olarak gösterilmekteyiz, diyen Okul Lideri Yılmaz; Tabii ki herkesin becerisi farklı farklı. Bunlar Allah vergisi yeteneklerdir. Fakat Öğretmenlerimizin ve ailelerin daha bilinçli hareket etmesi şarttır. Öğrencilerin beceri ve yeteneklerini keşfedip bunların üzerine gidilmesi ve işlenmesi başarıyı getirecektir. Bu açıdan okulumuzda görev yapan Lider Öğretmenlerimize özellikle Sınıf Öğretmeni Songül Kökcü’yü ve Rame AFARA'yı tebrik ediyorum” dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Eyüp Dilik; İlimizde eğitimde adından söz ettiren okulumuz da öğrencilerimizi 21. Yüzyılın vizyonu ile yetiştirmek, ailelerinin bilinçli veli olmalarını sağlamak amacıyla sanattan spora, konferanslardan veli ziyaretlerine, şiir okumaktan hikâye yazmaya öğrencilerimizin kendini bulması anlamında ilgi ve yeteneklerine uygun etkinliklere yer vererek katkıda bulunuyoruz. Almış olduğumuz bu başarı bizleri mutlu ediyor, dedi.