Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 2'inci Uluslararası Teknokent Robot Yarışması yarın başlıyor. 2 gün sürecek olan ve Türkiye ile birlikte 8 ülkeden 850 robotun yarışacağı yarışmada toplamda 60 bin lira para ödülü dağıtılacak.

İlki geçen yıl yapılan ve büyük ilgi gören Teknokent Uluslararası Robot Yarışması'na bu yıl Japonya, Çin, Meksika, Romanya, Malezya, Azerbaycan ve Tunus'tan da katılım olacak. Toplamda 450 yarışmacının 850 robotla yarışacağı yarışma KSÜ Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak. Yarın saat 09.30'da açılış konuşmalarının ardından startı verilecek olan ve yarışma 2 gün sürecek.

GÜNEŞ: ŞAMPİYON, DÜNYANIN EN İYİ ROBOT YARIŞMASINA KATILACAK

Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş, ilkini geçen yıl düzenledikleri yarışmaya Meksika ve Tunus'tan yarışmacıların katıldığını hatırlatarak bu yıl yarışmaya katılacak yabancı ülke sayısının 7 olduğunu söyledi. Güneş, "Bu yılki yarışmamamızda dünyanın en iyi robot takımlarını misafir edeceğiz. 5 ayrı kategoride gerçekleşecek olan yarışmamız 2 gün sürecek ve 5 Mayıs'ta yapılacak final müsabakalarının ardından dereceye girenlere toplamda 60 bin lira para ödülü verilecek. Yarışmayı şampiyon olarak tamamlayacak olan takım ise, Japonya'da her yıl düzenlenen ve dünyanın en iyi robot yarışması olarak gösterilen yarışmaya katılacak" diye konuştu.