Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, "Babadan miras, kulaktan dolma bilgilerle din öğrenilmez. Sonra gidip Kalkancı'ya mürit veya paralelci oluyorsunuz" dedi.

Dilipak, Kredi ve Yurtlar Kurumu Kahramanmaraş Müdürlüğünce Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Yaşayan Hazineler' programında yaptığı konuşmada, öğrencilerden Malcolm X'in hayatını okumaları istedi.

Gençlerin görevlerini yapmaması durumunda yeni bir dünya savaşına kurban gidebileceğini anlatan Dilipak, Malcolm X'in ilkokulu bile bitirememiş bir kriminal vaka iken Müslüman olduktan sonra dünyayı değiştirecek güç ve iradeyi avuçlarında toplayabildiğini belirtti.

Dilipak, gençlere şöyle seslendi:

"Sizlere iki fakülte bitirin demiyorum. Babadan miras kulaktan dolma bilgilerle din öğrenilmez. Sonra gidip Kalkancı'ya mürit veya paralelci oluyorsunuz. Böyle din öğrenilmez. Hepiniz açık öğretimden ilahiyata kaydolun. Eğer mesleğinize gösterdiğiniz ilgiyi dininize göstermiyorsanız yazıklar olsun, sizden bir halt olmaz. Eğer ateistseniz bile içinde yaşadığınız toplumun dinini öğrenme merakınız yoksa, Çalıkuşu romanı kadar sizin hayatınızda dinin önemi yoksa yazıklar olsun size, utanın." 

"Ben size kendinizi ve çocuklarınızı kurtaracak bir mücadele öneriyorum" diyen Dilipak, birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine vurgu yaparak, insanlık için adaletten, barıştan ve hürriyetten yana yeni bir dünya kurmak istediklerini söyledi.

Dünya ekonomisindeki gelişmelere de değinen Dilipak, bütün İslam ülkelerinin gelirinin bir Almanya'nınki kadar olmadığını anımsatarak, "Elhamdülillah hala direniyoruz. Kasımpaşalı Tayyip, dünyanın en iyi ekonomisti olduğu için Türkiye'yi bu hale getirdi. Ama bana kalırsa onun arkasında Suriyeli ve Somalililerin duaları var. Ebabil kuşlarının bereketi var. Siz gücünüzün sınırlarına ulaşmadan Hızır'ın kapısı açılmayacak size. Gücünüzün sınırlarına geldiğinizde size yeni bir kapı açılacak" ifadelerini kullandı.