Coşkun, mesajında, Türk tarihine adını altın harflerle yazdıran 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü ve Şehitler Günü’nü idrak etmenin onur ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını vurguladı.

Çanakkale Zaferi, sonuçları itibariyle tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk Milleti'nin kaderini değiştiren çok önemli bir zafer olduğunu belirten Coşkun, şunları kaydetti:

"Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü, milletin egemenlik ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti'nin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Çanakkale Zaferi aynı zamanda tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Bu destan öyle bir inanç ve ruhla yazılmıştır ki sadece teknoloji üstünlüğünün ve sayısal gücün savaşı kazanmada neden tek başına yeterli olamayacağını da tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bizler de Çanakkale'de yan yana yatan kahraman şehitlerimizden aldığımız güç ve inançla ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimlerine karşı millet olarak tek yürek ve tek yumruk halinde vatanımıza sahip çıkmalı, birliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza etmeye dört elle sarılmalıyız. Millet olarak gelecek nesillere karşı en büyük sorumluluğumuz ise Çanakkale'deki direniş ve diriliş ruhunu diri tutarak hayatın her alanına yaymak, bu coğrafyada bir asır önce nelerin yaşandığını ve nasıl bir istiklal mücadelesinin yapıldığını anlatmaktır."