KAHRAMANMARAŞ / ŞANLIURFA (AA) - Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

Kahramanmaraş'ta siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü üyeleri, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepki gösterdi.

Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan grup, taşıdıkları afiş ve dövizlerde Özgecan Aslan'ın öldürülmesini kınadı.

Feril Tekşen, grup adına yaptığı açıklamada, son yıllarda Türkiye'de kadına karşı işlenen suçlarda artış olduğunu belirtti.

Özgecan Aslan'ın öldürülmesini hatırlatan Tekşen, "Artık kadın ve çocuklarımız, sokağa çıkamaz hale geldi. Bu gözü dönmüş kişilerin verilen cezaların iyi hal indirimi nedeniyle çoğaldıklarını görmekteyiz. Bu kişiler indirimden faydalanmaması ve en ağır cezaya çarptırılmalıdır" diye konuştu.

 

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Kadın Platformu öncülüğünde Hürriyet Caddesinde toplanan kadınlar, sloganlar atarak Güzelkuyu Parkına kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan İnci Korkarkorkmaz, Türkiye'de kadın cinayetlerinin giderek arttığını söyledi.

Özgecan Aslan'ın ölümünün tüm ülkede üzüntüye neden olduğunu belirten Korkarkorkmaz, şunları kaydetti:

"Kadına yönelik erkek şiddeti her geçen gün daha fazla artarken kadın cinayetleri de katliam boyutuna varıyor. Birçok durumda şiddet yuvasına dönüşen ailelerde kadınlar en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülürken erkek şiddeti sokaklara, iş yerlerine, toplu taşıma araçlarına ve tüm kamusal alanlara yayılıyor. Artık tek bir kadının daha şiddet görmesine, katledilmesine tahammülümüz yok. Özgecan’ı ve katledilen kadınları hiçbir zaman unutmayacağız."

Grup daha sonra olaysız dağıldı.