KAHRAMANMARAŞ (AA) - Saçaklızade Vakfı tarafından "Erdemli Gençlik Projesi" başlatıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında hazırlanan ve Saçaklızade Vakfı tarafından uygulanan ''Erdemli Gençlik Projesi'' kapsamında gençlere, Egemenlik, Yenişehir ve Bahçelievler mahallelerindeki merkezlerde ücretsiz internet salonu, ödev araştırma, ders çalışma gibi hizmetler veriliyor.

Proje Koordinatörü Musa Atmaca, yaptığı açıklamada, amaçlarının gençleri korumak ve onları doğru şeylere yönlendirmeye çalışmak olduğunu söyledi.

Gençlik Merkezi çevresindeki eğitim kurumlarına da çeşitli ziyaretler düzenlediklerini belirten Atmaca, şunları kaydetti:

"Projemizin ikinci aşamasında ayrıca seminer faaliyetlerimiz de var. Şubat ayından itibaren 7 kapasite geliştirme seminerleri düzenleyeceğiz. Ayrıca gençlerimizle vakfımızın da ismini aldığı Saçaklızadelerden Saçaklızade Osman Efendi'nin Trabzon'un Of ilçesinde bulunan türbesini ziyareti de kapsayan bir Karadeniz turumuz da var. Bu arada gençlik merkezimiz seminer, söyleşi, sohbet, kurs, internet salonu, kütüphane, ders çalışma gibi hizmetlerine de devam edecek." 

Atmaca, Erdem Gençlik Merkezi'nde, ödev araştırmak, internet kullanmak, boş zamanları değerlendirmek amacıyla internet salonu ve kütüphane bulunduğunu belirterek, gençleri merkezlerine davet etti.