KAHRAMANMARAŞ (AA) - Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, MOBESE sistemi ile park yasağı ve diğer trafik kural ihlallerinin de tespit edilmesi halinde ilgili mevzuat hükümlerince cezai işlem uygulanmakta olduğunu bildirdi.

Başol, yaptığı açıklamada, ilçede çeşitli nedenlerle park sorunu ve buna bağlı olarak ana caddelerde trafik yoğunluğu  yaşandığını belirtti.

Emniyet Müdürlüğü olarak ilçede trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, trafik yoğunluğunun önlenmesi ve vatandaşların huzur ve güven içerisinde rahatça seyahat edebilmeleri için çalışmalar yapıldığını dile getiren Başol, "Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince yapılan yasak park denetimleri ile birlikte 2015'de ana arterler ve caddeler başta olmak üzere MOBESE sistemi üzerinden de yapılan denetimlerde yasak park ihlali yapan araç ve sürücüleri tespit edilerek trafik idari para cezası uygulanmaktadır. Ayrıca MOBESE sistemi ile park yasağı ile birlikte diğer trafik kural ihlallerinin de tespit edilmesi halinde ilgili mevzuat hükümlerince cezai işlem uygulanmaktadır" dedi.

Başol, araç sürücülerinin mağdur olmamaları için trafik kurallarına, işaret ile levhalara uymalarını istedi.