Maraş Ana Haber İmtiyaz Sahibi Gazeteci Kenan Onaran, yaklaşık 9 ay süren bir çalışmanın ardından Kahramanmaraş’ın yerelden ulusala uzanan ilk dergisi Destansı’yı okurlarıyla buluşturdu.

Yayın hayatına, “Destan Yazan Destansı Şehir: Kahramanmaraş” mottosuyla çıkan Destansı Dergisi, Kahramanmaraş’ı çok yönlü ele alıyor. Milli Mücadele kahramanlarından, günümüzde kendi alanlarında ibretlik başarı öyküleri yazan değerli isimlere, masallara konu olabilecek güzellikteki coğrafyasından, Kahramanmaraş ile özdeşleşmiş marka ürünlerine, birbirinden önemli edebiyatçılardan Kahramanmaraş’ın eşsiz lezzetlerine kadar geniş konular yer alıyor.

Destansı Dergisi’nin ilk sayısını değerlendiren Gazeteci Kenan Onaran, şu açıklamalarda bulundu: “Düşman ordularına karşı 100 yıl önce varını yoğunu ortaya koyarak amansız bir mücadele veren kahraman ecdadımızın yazdığı şanlı destanı; günümüzde temsil ettikleri alanlarda yazdıkları başarı öyküleriyle sürdüren Kahramanmaraşlıları tüm dünyanın bilmesi gerektiğine inandık. İlk olarak Kahramanmaraş’ın tarihini anlatmaya niyetlendik; ama gözümüz eşsiz doğasına takıldı. Yaylalarına kadar çıktık bu kadim şehrin. Yüreği yanık, kalemi güçlü edebiyatçılarımızın dizeleri geldi aklımıza; “Edebiyatçılarımız olmazsa olmaz” dedik. Yöresel ürünlerimize yer vermeseydik haksızlık etmiş olacaktık. Düşündük ki; Kahramanmaraş, sadece kahramanlığıyla destan yazan bir şehir değil. Ekonomisiyle doğasıyla, sanatıyla, tarihiyle, kültürüyle, mutfağıyla, Ede’siyle – Bacı’sıyla, Destansı Bir Şehir! Destansı dergimiz bu minvalde ortaya çıktı. Dergimizin yayın hayatına kavuşmasında bizlere deste olan değerli sponsorlarımıza teşekkür ediyorum.”