Genç Kahramanmaraşlılar Platformu, “Mihenk Taşı Öğrenci Buluşmaları” sloganı ile başlattığı organizasyonu bir iftar yemeği ile devam ettirdi. Ankara’da öğrenim gören Kahramanmaraşlı gençler İlahiyatçı , Eski Milli Eğitim Müdürü Yaşar ALKIŞ’la tanışma, sohbet etme fırsatı buldu.

Ramazan ayının manevi havasına uygun olarak ayetlerden ve hadislerden alıntılarla birçok konuda gençlere tavsiyede bulunan, bir arada olmanın önemini anlatan Alkış, Kahramanmaraşlı gençlerimizi birlikte ve yan yana görmekten duyduğu memnuniyeti iletti. Gençlerin aralarındaki muhabbeti muhafaza etmelerini, bunun ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Esprili yaklaşımı ve gençlik ruhuna uygun diliyle zaman zaman katılımcıları güldüren Alkış, Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğreten, beni kendisine köle yapar.” sözü ve buna ilişkin açıklamaları ile sohbeti sonlandırdı.

Sohbet sonrası söz alan, Genç Kahramanmaraşlılar Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali ECERKALE: “Bu dönemin sonuna geldik. Önümüzdeki dönemde çalıştaylarımız, konferanslarımız olacak. Size soracağımız, sizden öneriler isteyeceğimiz organizasyonlarımız olacak. Hem kendimizin hem şehrimizin gelişimi için bunları yapacağız. Sizlerden ricamız bundan sonraki süreçte de platformumuzu takip edip, bizlerle yakın dialog içinde olmanızdır.” ifadelerini kullandı. Ecerkale, toplantıya katılan gençlere ve organizasyona sponsorluk ve ev sahipliği yapan Maraşlı Çorbacı isimli restorana teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.