Kahramanmaraş’ta Ramazan Bayramı, Türkiye’nin en büyük üçüncü camisi olan Abdulhamidhan Camii’nin bahçesinde bayram namazının ardından 3 bin kişiye kahvaltı verilmesiyle başladı.
Onikişubat İlçe Belediyesi tarafından Abdulhamidhan Camii’nin bahçesinde Ramazan Bayramı nedeniyle kahvaltı programı düzenlendi.
Etkinliğe katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Suudi Arabistan’ın Medine kentindeki Mescid-i Nebevi yakınlarındaki bombalı saldırıyı kınadı. Güvenç, “Medine’de İslam’ın kalbinde saldırılar oldu. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyoruz ve Allah ıslah etsin. Saldırıyı yapanlara Allah akıl, fikir versin. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok. Bu saldırıların insanlıkla, İslam ile bağdaşır bir yanı yok. Orada ölen insanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Bir an önce İslam coğrafyasında huzuru, kardeşliği ve barışı tesis edelim” dedi.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil ise ülke ve dünya genelindeki terör saldırılarını kınayarak, "Ramazan ayında vatandaşlar oruç tutarken, teröristler yine rahat durmadı. Hem İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, hem Güneydoğu’da, hem de Medine’deki patlamaları şiddetle kınıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutluyorum" diye konuştu.
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de, Ramazan’ı vatandaşlarla birlikte paylaşım içerisinde kutladıklarını kaydederek, "Bu mübarek günlerin mümkün mertebe halkımızla paylaşmaya gayret ettik. Ramazan ayı boyunca genci, yaşlısıyla, zenginiyle, fakiriyle hep birlikte soframızı paylaştık. Ramazan Bayramı’nı birlikte yaşamak istedik. Bu nedenle Abdulhamidhan Camii’nde sabah kahvaltısı düzenledik. Bu vesile ile tüm Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutlarım” dedi.