Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarladan sofraya güvenilir gıda sunabilmek için üretim sezonunun başlaması ile birlikte  “Bitkisel Üretimde Entegre Mücadele” eğitimlerine hız verdi. 
İl Müdür Vekili Mustafa BOZKURT ‘Hızla artan ülke ve dünya nüfusu ile birlikte insan ve çevre sağlığına duyarlı üretim modellerinin yaygınlaşması önem arz ediyor. Üretim ve verimliliğin artması ne kadar önemli ise insanlara güvenilir ve sağlıklı gıda sunmak da en az o kadar önemlidir. Dolayısı ile İlimizde bitkisel üretimde zirai ilaç kalıntısız üretimin gerçekleşmesi için meyve üreticilerine yönelik bahçede uygulamalı eğitimler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda İlimiz genelinde 11 ilçemizde elma, kiraz, kayısı, zeytin, antepfıstığı ve bağ üretim dallarında entegre mücadele projeleri uygulanıyor. Üreticilere önderlik ederek çeşit seçiminden hasada kadar her türlü yetiştiricilik ve doğru zirai mücadele yöntemlerini benimsetmek, insan sağlığını ve çevreyi korurken verim ve kaliteyi arttırarak ürünün satış ve pazarlama potansiyelinin arttırılması amaçlanıyor.’ Dedi 
En son Çağlayancerit İlçesi Helete Mahallesindeki elma üreticilerine yönelik bahçe okulu eğitimi ile elma karalekesi, elma iç kurdu, bitki besleme ve zirai mücadele eğitimleri ile elma üretiminin  arttırılması kaliteli ve pestisit kalıntısı bulunmayan ürün elde edilmesi, bitkisel üretime zarar veren etmenlerin doğal düşmanlar ve kültürel mücadele uygulamaları ile kontrol altına alınması, bahçe veya bağların düzenli olarak kontrol edilmesi, çiftçilerin kendi tarlası, bahçesi veya bağının uzmanı haline getirilmesi hedefleniyor.