Kahramanmaraş'ta apartman arasında dolaşan biri hırsızlıktan aranan 3 bayan istirahatli gününde takip yapan polisin adım adım iz sürmesiyle yakalandı. Dikkatli takip yapan polisin, aynı zamanda hırsızlık bürosunda görev yaptığı öğrenildi. 

08.03.2019 günü saat 14.15'de Hırsızlık Büroda görevli Polis Memuru F.A. görev istirahatli iken Selçuklu Mahallesinde Apartmanları gezen ve   hırsızlık yapacaklarından  şüphe duyduğu kadınları takibe aldı. Deneyimlerinden yola çıkarak şüphelenen polis, gizlice takibe aldığı şüpheli bayanları hırsızlık bürosu ekiplerine bildirdi. Şahısların hareketlerini ve girdikleri apartmanı bildiren polis, ekiplerin de gelmesiyle harekete geçti. Şüpheli  şahıslar hırsızlık  ekipleri tarafından Selçuklu Mahallesinde bir Apartmanın çıkışında yakalandı. Sözde dilenci görünümlü gezen ve başka ilden geldikleri anlaşılan 3 bayan parmak izi incelemesi için Asayiş Şubeye götürüldü. Yogun suç kaydı olan bayanlardan birinin 22 yaşında 22 suç kaydı olan Leyla Ç. olduğu ve Evden Hırsızlık Suçundan Antalya Mahkemesince 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı ortaya çıktı. Şüpheli bayanlar üzerinde 2 adet çorap eldiven ve Hırsızlıkta kapı açmaya yarar plastik aparat ele geçirildi. 
Hapis cezası ile aranan bayan gözaltına alınırken, diğer iki bayanın parmak izi tetkiki ve incelemesi devam ediyor.  
EMNİYET TEKRAR UYARDI 
İl Merkezi ve ilçelerde meydana gelen evden hırsızlık olaylarının büyük çoğunluğun ev zilleri çalan sözde bohçacı ve dilenci görünümlü bayanların gerçekleştirdiğini ifade eden yetkililer,
bu gibi şüphelileri gören vatandaşların anında 155 Polis imdat telefonunu aramalarını, ayanan vatandaşların isimlerin gizli tutulduğu belirtildi.
Zile basan şüpheli bayanların kapı açılmayınca evlerin boş olduğunu tespit ederek hırsızlık amaçlı evlere girdikleri hatırlatıldı. 
KAPILARI ANAHTAR İLE KİLİTLEYIN 
Bohçacı ve dilenci görünümlü şüpheli bayanların hırsızlık amaçlı eve girememesi için kapıların anahtar ile kilitlenmesinin gerektiğini vurgulayan uzmanlar, kapıların sadece cekilerek kilitlenmeden bırakılması halinde kolayca açılabileceğini belirtti. Genellikle bu tarz bayanların yanlarında kapı açmaya yarar plastik aparat olduğunu, sadece cekilerek kapatılan kapıları, kapı ara boşluğundan kart sokmak suretiyle kapı dili düşürüp birkaç saniyede açabildikleri ve bu konuda dikkatli olunarak kapıların anahtar ile mutlaka kilitlenmesi vurgulandı.