Kıtlık, susuzluk ve açlığın pençesinde kıvranan Afrika’ya bir yardımda Kahramanmaraş’tan gitti. Yalnız bu yardım diğerlerinden daha anlamlı bir hale geldi. Yaklaşık 4 ay önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Mehmet Bekereci’nin 3 oğlunun, akrabalarının ve en çokta  Cansuyu Derneği’nin katkıları ile  Afrika’nın Başkenti Male’ye bağlı bir köye su kuyusu açıldı. Her gün 5 KM uzaklıktaki çeşmeden su almak için yollara düşen köy sakinleri kuyudan içtikleri su için ise merhum Mehmet Bekereci, oğulları, akrabaları ve Derneğe dua etti.
Konu hakkında bir açıklama yapan merhum Mehmet Bekere’cinin oğlu Ömer Bekereci: “Biz babamın izinden gidiyoruz. Elim bir trafik kazası sonucu babamızı kaybettik. Yalnız onun üstlendiği misyonu devam ettirmek adına bizim, akrabalarımızın ve en çokta Cansuyu Derneği’nin katkıları ile Afrika’nın Başkenti Male’ye bağlı bir köye su kuyusu açtırdık. Hem buruk hem sevinçliyim. Babama nasip olmadı ama kuyudan her su içen babama dua okuyacak. Bugün kuyunun açılışında yerel halktan birisinin söylediği güzel sözler yüreğimize dokundu. Ben ve kardeşlerim ise yaptığımız şeyin ne kadar doğru olduğunu anladık. Babam nurlar içerisinde yatsın. Onu geri getirme şansımız yok ama her gün dua ettirme şansımız var” dedi.
Yerel halktan birisi ise kuyu hakkında şunları dile getirdi: “Yani dinlediğiniz gibi köyün nüfusu çok yüksekti. Belki bu köye bir tane yetmez ama eğer fazlasının açılması için Türkiye’den ricada bulunuyoruz. Çünkü bu su hastalıklardan kurtarmış oluyor. Diğer pis suları içiyorlar, bazen hastalıklarda oluyor. Bu temiz suyu içmeleri bizim için daha faydalı. Dua etmeye kesintisiz devam edeceğiz. Hem de niyetleri çok geçerle bizler için. Bu sudan istifade edecekler, iyi niyetli rahmetliye dualar ulaşacak” 
Haber: Mustafa Kılınç