KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta Hayrat İnsani Yardım Vakfı ile Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan 15 Temmuz şehitleri anısına "Haydi Kahramanmaraş Yeniden Ensar Olmaya, hedef 99 tır" isimli yardım kampanyasının tanıtımı yapıldı.

Suriye'nin Halep ve Cerablus kentlerine gönderilmek üzere soba, kömür, muhtelif gıda, bebek bezi, ev eşyası, kıyafet, ilaç ve süt gibi malzemelerin toplanması için hazırlanan yardım kampanyası başladı.

Atatürk Meydanı, Necip Fazıl Kültür Merkezi önü, Doğukent Cami önü ve tüm ilçelerde başlatılan yardım kampanyasının 18 Aralık'a kadar devam edeceği belirtildi.

Atatürk Meydanı'ndaki yardım tırı önünde açıklamada bulunan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, tüm mazlumların yanında olmak için böyle bir kampanyaya destek verdiklerini belirtti.

Türkiye'nin güvenliği için başlatılan "Fırat Kalkanı" operasyonun ardından özellikle Cerablus'taki insanların mağdur olmaması için böyle bir kampanyanın başlatıldığını vurgulayan Özdemir, “Avrupa ne düşünürse düşünsün, Amerika Birleşik Devletleri ne düşünürse düşünsün, biz kendi ülkemizin güvenliğini düşünmek zorundayız. Fırat Kalkanı operasyonunun başlangıç amacı da budur." dedi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise Suriye'nin kuzeyindeki insanlara yardım amacıyla güzel bir kampanya başlatıldığını ve Kahramanmaraş halkının büyük duyarlılık göstereceğinden şüphesinin olmadığını ifade etti.

Hayrat İnsani Yardım Vakfı Kahramanmaraş Temsilcisi Muhammed Ubeyd Köşker, Halep ve Cerablus olmak üzere Suriye'deki mazlum insanlara yardım götürebilmek için böyle bir kampanyanın başlatıldığını söyledi.