KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Vakfı İl Temsilciliğince "Haydi Kahramanmaraş Yeniden Ensar Olmaya" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardım malzemelerinin konulduğu 6 tır, Suriye'ye gönderildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Fuar Merkezi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hayırseverlere destekleri dolayısıyla teşekkür etti.

Kahramanmaraşlıların hayırlarının kabul olmasını dileyen Erkoç, "İnsanlarımız zor günlerinde dayanışma içerisinde olmalı. Kardeşlik gereği ve inancımızın gereği bu. Hemen yanı başımızda büyük bir insanlık dramı yaşanmakta. Kahraman şehrimizin 'kahraman insanları bu duruma gerekli hassasiyeti göstermekte. Hem 100 bin civarındaki mazlumu bağrına basmış durumda hem de oradaki mazlumları da unutmayarak oralara da yardım göndermektedir." dedi.

Erkoç, destekleri dolayısıyla Kabzımallar ve Komisyoncular Odasına da teşekkür etti.

Konuşmanın ardından, 2 tır yaş sebze ve meyve, 1 tır battaniye, 1 tır giyim eşyası, 1 tır muhtelif ev eşyası ve okul sırası ile 1 tır gıdanın yer aldığı 6 tırlık konvoy dualarla Halep'ten tahliye edilen siviller için Suriye'ye gönderildi.

Bu arada, il genelindeki 75 okulda, kampanyaya destek vermek amacıyla çalışmalar yapıldığı belirtildi.