Adıyaman’ın Kahta ilçesinde faaliyet gösteren Adıyaman Gücü Gençlik Spor Kulübü oluşturduğu alt yapıyla her geçen gün gelişiyor.

Kahta ilçesinde Kubilay İlkokulu bünyesinde faaliyet gösteren Adıyaman Gücü Gençlik Spor Kulübü özellikle futbol alt yapı takımlarının tamamını kurarak gelecekte bu branşta söz sahibi olmayı hedefliyor. Kurulduğu günden beri yarışmacı değil yetiştirici bir kimlikle ön plana çıkmayı hedefleyen kulüp, üç spor kulübüne sporcu transfer etti.

Günümüzde sportif faaliyetlere olan ilginin hızla ilerlediğini belirten Kahta Kubilay İlkokulu Müdürü ve Adıyaman Gücü Gençlik Spor Kulübü Başkanı Kulüp Başkanı Mehmet Ali Çetin, “Spor, eğitim, sağlık ve hayatın diğer bütün alanlarına şekil vermektedir. Dünyadaki ülkeler, kurumlar ve sivil toplum kuruluşları spor alanlarında büyük yatırımlar yapmaktadırlar. Kulübümüz bu anlamda özellikle sporun eğitim yönünü önemseyen bir anlayışı benimsemiş olup bu anlamda ilçe sporunun gelişmesi için büyük bir boşluğu doldurmuştur” dedi.

Halk arasında rağbet gören futbol başta olmak üzere karate, tekvando, kick boks, atletizm, masa tenisi ve badminton spor branşlarında alt yapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Başkan Çetin, “Yeni kurulan bir kulüp olmamıza rağmen bu yıl özellikle futbol branşında altyapı çalışmalarında büyük atılımlar yaptık. Bu yıl A takımımızın yanında farklı yaş kategorisinden oluşan U9, U10, U11, U13, U14, U15, U17 ve U19 liglerinde mücadele eden alt yapı takımlarımızı da kurduk. Bu takımların başında A takımı antrenörüyle birlikte beş futbol antrenörümüz görev almaktadır. Bu durum özellikle futbol altyapısının ne kadar sağlam bir sistem üzerinde kurduğumuzun bir göstergesidir. Bir çocuğun yeteneklerini keşfetmek, onun elinden tutmak, onu eğitmek ve onun hayallerini gerçekleştirecek ortamlar hazırlamak bizim için en büyük mutluluk ve en büyük başarı kaynağıdır” ifadelerini kullandı.