MALATYA (AA) - AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Arapgir ve Arguvan ilçelerini ziyaret etti.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kahtalı'nın, ilçe teşkilatlarıyla istişarede bulunduğu bildirildi.

Kahtalı, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında hiçbir vatandaşın kendini ikinci vatandaş olarak görmediğini, özgürlükler ve demokratikleşme noktasında devrimlerin yaşandığını belirtti.

Hangi dine, ırka mensup olursa olsun, bugün herkesin kendini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak hissettiğini ifade eden Kahtalı, şunları kaydetti:

"Müslüman olduğundan, Kürt kimliğinden veya başörtüsünden dolayı bugün kimse ötelenmiyor. Üniversite kapısına gittiğinde, 'Sen başörtülüsün, sen doktor olamazsın, bu milleti yönetemezsiniz' denilmiyor. Türkiye'de AK Parti'nin kazandırdığı bu özgürlük ortamı eski Türkiye'yi elinin tersiyle itmiştir. Yeni anayasayla birlikte bu demokratik kazanımların daha da sağlamlaşmasını sağlayacağız. Artık kim gelirse gelsin, vatandaşımızın kimliğinden ve dininden dolayı farklı yapıya maruz kalmayacağı bir anayasayı yürürlüğe koyacağız."