Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şiir ve edebiyat dünyamızın ünlü isimlerini anmaya devam ediyor.
Kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 'Şairlere Vefa' gecesinde bu kez nisan ayında hayatını kaybetmiş 11 şair için program düzenlendi. Programda Neveser Müzik Topluluğu'nun ezgileri eşliğinde Denizhan Burhan, Murat Özdeniz ve Sühey Yayla tarafından 11 şairin şiirleri seslendirildi.

Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen programa ilgi büyük oldu. Gecede nisan ayında hayatını kaybeden şiir dünyamızın unutulmaz isimleri, Bâki, Halil Cibran, Nâbi, Necdet Evliyagil, Oktay Rifat, Muhammed İkbal, Abdulkadir Bulut, Orhan Murat Arıburnu, Sabahattin Ali, Sabahattin Kudret Aksal ve Abdulhak Hamit Tarhan şiirleriyle anıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan ve ardından bir kıta şiir okuyan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, 'Şairlere Vefa Gecesi'nin 5.'sini düzenlediklerini ifade ederek, "Bundan 5 program önce, burada bulunan kardeşlerimizle birlikte Hunat Kültür Merkezi'nde Bekir Sıtkı Erdoğan'ı anma gecesi düzenleyerek ilk programı gerçekleştirmiştik. Bu programa gösterilen ilgi ve katılım, bizi yenilerini yapmaya sevk etti. Sonuçta ortaya böylesine güzel ve anlamlı bir program çıktı. Bugün burada bizi bir kez daha yalnız bırakmayan şiirsever dostlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.