Siirt’te, kendilerine ’Kent Konseyi’ adını veren bir grup kadın, kaldırım işgallerine tepki çekme amaçlı çayhanelere ani baskın yaparak, dışarıya atılan masa ve sandalyeleri toplattı, kaldırımda oturan erkekleri tek tek kaldırttı.
Bugün saat 18.00 sularında Siirt Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 20 kişilik bir grup kadın, ellerinde "Biz kadınlar, yaşlılar ve çocuklar kaldırımlardan geçemiyoruz" yazılı el bildirisi ile Aydınlar Caddesi’ne geçerek burada kaldırımları işgal eden vatandaşlara tepki gösterdi.
Çayhaneler tarafından kaldırım ve caddelere bırakılan masa ve sandalyelerde oturan müşterileri tek tek kaldıran kadınlar, daha sonra masa ve sandalyeleri toplatarak çayhanelerin iç kısımlarına attı.
ERKEKLER KADINLARA TEPKİ GÖSTERDİ
Aydınlar Caddesi’nde eylemlerini tamamlayan kadınlar bu kez Güres Caddesi ve Bahçelievler Mahallesi Siirt Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alana kadar yürüdü. Cadde ve kaldırımları işgal eden tüm vatandaşları kaldıran kadınlar, kaldırımlara park eden araçlara da el bildirisi bırakıp tepki gösterdi.
Kadınların yaptığı eylemi anlamakta güçlük çeken vatandaşlardan kimisi eyleme alkışla destek verirken, kaldırımda oturan kimi vatandaşlar da, "Biz böyle alışmışız ne yapalım" diye karşılık verdi. Bir vatandaş ise, "Siz önce gidin belediyeye tepki gösterin. Her tarafı pislik götürüyor. Ona bir şey demiyorsunuz. Park ve bahçe olmadığı için de biz mecburen burada oturuyoruz" şeklinde tepki gösterdi.
DAHA SONRA KENDİLERİ CADDEYİ İŞGAL ETTİ
Kaldırımlarda oturan tüm erkekleri kaldıran kadınlar, etkinliğin sonunda yorgun düşünce, dinlenmek için bu kez kendileri kaldırımda bulunan sandalyelere oturdu.
Kadınlar adına etkinlikle ilgili bilgi veren Celile Ası Güneş, Siirt’te büyük bir sorun olmaya devam eden kaldırım işgallerine dikkat çekmek için böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi. Kaldırımların yayalar için olduğu, ancak işgaller yüzünden kadınlar, yaşlılar, engelli ve çocukların bu kaldırımlardan geçemediğini belirten Celile Ası Güneş, işgallerin devam etmesi durumunda daha fazla kadınla meydana ineceklerini söyledi.