Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e, insan haklarına, demokrasiye ve özgürlüklere her daim sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade eden Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, yaşanan kalkışmayı üniversite olarak kınadıklarını belirtti.
Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en karanlık ve uzun gecelerinden birini geride bıraktı. Dün akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinden bir grup asker, kalkışma girişiminde bulundu. Halkın tepki göstererek meydanlara çıktığı kalkışma, sabaha kadar süren operasyonlar sonucunda geri püskürtüldü. Yaşananlara bir tepki de akademi ayağından geldi. Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal yaptığı açıklamada, ‘’Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en acı ve zor günlerinden birini geride bırakmış ve Aziz Türk Milleti alçak bir saldırıya maruz kalmıştır. Bu korkunç olay, Hükümetimizin, Meclisimizin, milletimizin ve güvenlik güçlerimizin iradesi, azmi ve fedakarlığıyla önlenmiştir. Bu girişimi başarısızlığa uğratmak için çabalarken hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum’’ dedi.
Uysal sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘’Devletimizin kurumlarına sızmış bir ihanet şebekesinin gözü dönmüş mensuplarının devletimizi ve milletimizi hedef alan hain darbe girişimi sonuçsuz kalmıştır. Bu eyleme kalkışanlarla, onların yurtiçi ve yurtdışındaki uzantılarının adalet önünde hak ettikleri cezayı alacaklarına olan inancımız tamdır. Milletimiz, Cumhuriyete ve Demokrasiye olan inancını bir kez daha güçlü bir şekilde kanıtlamıştır ve 15 Temmuz 2016 tarihi gösterilen mücadele ile demokrasi tarihine altın harflerle yazılacaktır. Biz de Nişantaşı Üniversitesi olarak her zaman olduğu gibi bugün de yarın da ülkemize, Cumhuriyete, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Milletimize saygılarımızla duyururuz’’