Şanlıurfa’daki kamplarda kalan Suriyeli aileler Arap Dernekleri tarafından evlere yerleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriyelilere vatandaşlık verileceğini açıklamasının ardından çalışmalarına hız veren dernekler, bir günde 100 aileyi evlere yerleştirdi.
İç savaştan dolayı Şanlıurfa’ya gelen ve kamplara yerleştirilen Suriyeli aileler, merkezi Kuveyt’te ve İstanbul’da bulunan Arap Dernekleri tarafından evlere yerleştiriliyor. Kamplardaki aileleri belirleyen Arap Dernekleri, bu aileleri daha önceden tuttukları evlere yerleştiriyor. Evlerin bir yıllık kirasını ödeyip döşeyen dernekler, daha sonra ise aileleri bu evlere yerleştiriyor. Bunun için Kuveyt’ten gelen TARAHUM Derneği, merkezi İstanbul’da bulunan ve Suriyelilere yönelik çalışma yapan ATAA İnsani Yardımlaşma Derneği ile birlikte çalışmalarına devam ediyor.
Vatandaşlık açıklamasının ardından hız kazandı
2015 yılından itibaren kamplarda kalan Suriyeli aileleri evlere yerleştiren iki dernek, bugüne kadar 300 aileyi kamplardan çıkararak Şanlıurfa merkezdeki evlere yerleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriyelilere vatandaşlık verileceğini açıklamasının ardından çalışmalara hız veren Arap Dernekleri, bir günde 100 aileyi kamplardan çıkararak evlere yerleştirdi. Ailelerin kira dahil bütün ihtiyaçlarını karşılayan dernekler, çalışmalarını daha da hızlandırdı.
Bir günde 100 aile evlere yerleştirildi
Kuveyt TARAHUM Derneği Başkanı Nasır El Basam, geçen yıldan beri çalışmalarına devam ettiklerini ve bugün 100 aileyi Şanlıurfa’daki evlere yerleştirdiklerini dile getirdi.
Merkezi İstanbul’da bulunan ATAA İnsani Yardımlaşma Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Usame el Şeydun ise, Suriyeli aileleri bir yıllık kirası ödenmiş evlere taşıdıklarını belirterek ailelere kışlık yardım, gıda ve para yardımında bulunduklarını söyledi. Bunun için Kuveyt’te bulunan TARAHUM Derneği ile birlikte çalıştıklarını dile getiren Şeydun, aileleri evlere yerleştirmeye devam edeceklerini söyledi.