Türkiye Kamu-Sen ve Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Gaziantep ziyaretinde Kilis’e son günlerde düşen roketlerle ilgili tepki gösterdi.
Kamu-Sen Gaziantep temsilcilerini ziyaret eden Türkiye Kamu-Sen ve Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesinde basın açıklaması yapan İsmail Koncuk, Türkiye’nin yol geçen hanı olmadığını belirterek, “Kilis’te endişe verici günler yaşanıyor. Gaziantep’in kadim dostudur Kilis esasında Gaziantep’te olup ta Kilis’te yaşananları görmezden gelmek mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırında herhangi bir yerleşim bölgesine roket atılmasına bombalanmasına göz yumulmaması gerekiyor. En sert şekilde cevap verilmelidir. 3-4 gündür Kilis’e roketler atılıyor, bu sabah da atıldığı haberleri var. Dün bir vatandaşımız şehit, 20 vatandaşımız yaralandı. Biz ne yapıyoruz, yapılması gereken ne varsa derhal yapılmalıdır. Türkiye yol geçen hanı mı her önüne gelen roket atıyor. Bunu kabul etmiyoruz. Onun için Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yapması gereken neyse en sert karşılığı yapmalı, roket atılan yerleri tespit edilmeli ve yerle bir edilmelidir” dedi.
Türkiye Kamu-Sen ve Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ölen ve yaralananların yakınlarını ziyaret etmek üzere Kilis’e gitti.