Demokrasi nöbetinin son günü ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde on binlerce insan Karabük Kent Meydanını tıklım tıklım doldurdu.
‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Karabük ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, siyasi parti temsilcileri ile on binlerce vatandaş Kent Meydanı’nda buluştu.
Mitingde konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, inançla imanın silahla mücadelesi olduğunu ifade ederek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle görüşmesinden o geceyle ilgili olan olayları anlatarak, “Hareketi duyar duymaz. Koruması olmadan bir tek Özel kalem müdürüyle birlikte genel merkeze geliyorlar. Genel Merkezin ışıklarını yakıyorlar. Kendilerine güvenli bir yere götürülmeleri teklif edildiğinde bunu reddediyorlar. Bizim en güvenli yerimiz milliyetçi hareket partisinin genel merkezidir diyor” ifadelerini kullanarak teşekkürlerini sundu.
Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, hainlerin halkın parasıyla alınan silahları halka, Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelttiklerini belirterek, “Toplumu neredeyse toptan yok etmeye çalıştılar. İşte bunun karşılığı ihanettir. Seçilmiş Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu bir işaretle Türk toplumu insan haklarına, demokrasiye, hukuka sahip çıkmak adına birkaç saat içerisinde meydanlara indiler ve hainlerin uçaklarına, tanklarına, kurşunlarına dur dediler. İşte bu imanın göstergesidir. O gün 35 uçak, 37 helikopter, 250’ye yakın tank ve zırhlı araç sizlere döndürüldü. Demokrasinin mabedi olarak kabul ettiğimiz TBMM’yi bombalamaya başladılar” dedi ve meclise ilk giden meclisin lambalarını yakan ilk milletvekili olduğunu ifade etti.
Karabük Valisi Mehmet Aktaş ise, 15 Temmuz akşam saatlerinde ordunun içine çöreklenmiş FETÖ’cü teröristlerin millete savaş açtıklarını ifade ederek, “Bu savaşı bu saldırıyı bu milletin alın yeriyle kazandığı paralarla alınmış silahlarla yaptılar. Çok hayasızca ve kalleşçe saldırdılar. Ama aziz milletimiz ne yaptı. Sayın cumhurbaşkanımızın başkomutanımızın çağrısı üzerine meydanlara indi. Çanakkale destanını ve kurtuluş savaşı destanını bir kez daha yazdı. Vatan nasıl savunulur vatana, bayrağa, ezana uzanan eller nasıl kırılır bunu FETÖ’cü teröristlere onların destekçisi küresel güçlere bir kez daha duyurdular gösterdiler” diyerek herkese teşekkür etti.
Ardından Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş’ın duası ve İstanbul’dan canlı görüntülerin izlenmesiyle program sona erdi.