Aydın’ın İncirliova İlçesi’ne bağlı Osmanbükü Köyü’nde tel ve çivi yutan bir ineğin işkembesindeki metal malzemeler başarılı bir operasyona çıkarıldı. Aydın Veteriner Hekimler Odası başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu nezaretinde Saliha Uçmaklıoğlu ve Tekniker Kevser Tataoğlu isimli bayanların marifetleri ile görenleri şaşırttı.

Edinilen bilgiye göre Osmanbükü Köyü Mahallesi’nde yetiştiricilik yapan İbrahim Şahin’e ait 5 yaşlarındaki Aynalı adlı ineğin keyifsizleşmesi üzerine kontrole giden veterinerler ineğin tel ve çivi gibi metal malzemeler yuttuğunu ve daha önceye işkembeye gönderilen mıknatıstan kaçtığı belirlendi. Bunun üzerine çiftlikte ameliyata alınan inek başarılı bir operasyonla işkembesindeki tel ve çivilerden kurtuldu. Ameliyat için ineğe genel sedasyon uygulandıktan sonra işkembenin kesilecek olduğu bölüme lokal anestezi uygulandı.

Veteriner Hekim Muharrem Uçmaklıoğlu nezaretinde bayanlar Saliha Uçmaklıoğlu ve tekniker Kevser Tataroğlu tarafından gerçekleştirilen operasyonu bir çok bayan bakmaya bile cesaret edemezken bayan veterinerler başarı ile ameliyat ettikleri Aynalı adlı inekli selfi bile çektiler.