Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve balıkçılar Bozhane limanında av yasağının sona ermesi nedeniyle kurban kesip tekneyle denize açıldı.
Kdz. Ereğli ilçesinde balıkçılar bu gece sona erecek olan av yasağı öncesinde Bozhane Limanı’nda düzenlenen törende Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve başkan yardımcıları ile bir araya geldi. Balıkçılarla tek tokalaşan Başkan Uysal kendilerine bol kazançlı bir av mevsimi diledi. Başkan Uysal törende balıkçılara hitaben yaptığı konuşmasında “İnşallah bu akşam ‘Vira Bismillah’ diyeceğiz. Sizlere bol ve bereketli bir av mevsimi geçirmenizi rabbimden niyaz ederim. En çokta avlanma mevsimi sırasında şuna dikkat etmenizi isterim; Rabbim baş ağrısı dahi vermesin. Hiçbir sıkıntınız olmasın. Kazasız belasız, mutlu, bol ve bereketli bir av sezonu geçirmenizi dilerim” dedi. Başkan Uysal ayrıca balık avlanma mevsiminde balıkçılarla bir gece kendisinin de balığa çıkacağını, gece boyunca kendileri ile birlikte olup yaşadıkları sıkıntıları yakından görmek istediğini dile getirdi.
Uysal’ın konuşmasının ardından balık sezonunun açılması nedeniyle kurban kesildi. Emekli imam hatip Ali Aksoy tarafından yapılan duanın ardından Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz ve balıkçılar ile birlikte balıkçı teknesi ile denize açıldı. Başkan Uysal, balıkçı teknesinde Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz’dan bilgiler alırken, balıkçılık mesleğinin çok zor olduğunu ifade etti. Teknede bulunan balıkçılar ise balık ağlarında son hazırlıkları yaptı.