Manisa’nın Akhisar ilçe merkezi içinden geçen Bursa-İzmir karayolunda sadece bir geçişin kapatılması yönündeki vatandaş talebi yanlış anlaşılınca kavşak tamamen kapatıldı. Traji komik olay sonrasına trafik kargaşası yaşanırken, Akhisarlılar duruma tepki gösterdi. Kararın tamamen bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını aktaran Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ise hatanın en kısa sürede giderileceğini bildirdi.
Marmara ve Ege Bölgesini birbirine bağlayan E-385 devlet karayolu üzerinde Manisa istikametinden Akhisar’a giriş yönünde bulunan Sigara Fabrikası kavşağı, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kapatıldı. Kapanan kavşak, Akhisarlıların tepkisine neden oldu.
TRAFİK KEŞMEKEŞİ BAŞLADI
Bu bölgede bulunan Gıda ve Tekstil İşletmelerinin bulunduğu Gıdacılar Çarşısı, Devlet Hastanesi, Diş Hastanesi, Akhisar Belediyespor Tesisleri gibi bir çok kamu kurum ve kuruluşlarına gitmek isteyen vatandaşlar TARİŞ ve Gar kavşağındaki trafik yükünü de ikiye katlayacak.
Bayram öncesi yoğun trafiğin yaşanacağı bölgede kapanan kavşakla birlikte büyük bir trafik kargaşası olacağını düşünen vatandaşlar durumun düzeltilmesini isterken, konuya açıklık getiren Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ise yanlış bir anlaşılmadan kaynaklanan uygulamanın düzeltilmesi için gerekli girişimleri yapacaklarını söyledi.
ESKİ HALİNE DÖNECEK
Konuyla ilgili açıklama yapan Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, başkanlığını yaptığı Trafik Komisyonuna Akhisar halkından kendilerine talep geldiğini ifade ederek, "hastane istikametinden gelip Akhisar ilçe merkezine dönmek isteyenlerin engellenmesi istendi. Biz de bu talep doğrultusunda Karayolları Genel Müdürlüğüne başvuru yaptık. ancak bizim ilettiğimiz konu yanlış anlaşıldı ve yol tamamen geçişe kapatıldı. Bu hatanın düzeltilmesi adına komisyon gerekli işlemleri yerine getirecek" diye konuştu.