HATAY (AA) - Hatay Valisi Ercan Topaca, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Topaca, valilik internet sitesinde yayımladığı mesajında, her yıl mayıs ayının ilk cumartesi gününden başlamak üzere bir hafta boyunca Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlandığını hatırlattı.

Trafik kazalarının dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de başlıca sorunlar arasında yer aldığını belirten Topaca, kazaların önüne geçilmesi veya en aza indirilmesi için devletin büyük çaba sarf ettiğini vurguladı.

Topaca, mesajında şunları kaydetti:

"Yetkililerce alınan önlemler, yapılan uyarılar ve yasal düzenlemeler, bir anlık dikkatsizlik veya kurallara uyma konusunda gösterilmeyen hassasiyet, kazaların engellenmesinde çoğu zaman yetersiz kalmaktadır. Kazaların önüne geçebilmek, toplumumuzda trafik bilincinin yeterli düzeye gelmesi ve kurallara azami riayetle mümkün olacaktır. Bu nedenle başta ilimiz olmak üzere tüm ülkemizde bireysel duyarlılıkta üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeli ve kurallara uymayı alışkanlık haline getirmeliyiz. 2015 yılını, ‘Trafikte kemer takma yılı’ ilan etmekle başladığımız kazalarla mücadelemizde tüm hemşehrilerimizin destek ve katkılarını beklediğimizi ifade etmek isterim."