GAZİANTEP (AA) - Vali Erdal Ata, olası can kayıplarının önüne geçilebilmesi için vatandaşlardan evlerine karbonmonoksit dedektörü taktırmalarını istedi. 

Ata, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 Şubat'ta Onat Kutlar Mahallesi'ndeki evlerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden Nuri Cengiz (12), İrem Cengiz (10), Enes Cengiz'e (5) Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ilçeler de dahil olmak üzere kömür yardımı yapılan tüm ailelere 3 yıldır karbonmonoksit dedektörü dağıttıklarını ifade eden Ata, belediyelerin de bu konuda çalışma yaptığını vurguladı. 

Son 3 yılda 50 binin üzerinde gaz dedektörü dağıtıldığını anımsatan Ata, şöyle konuştu:

"Herkese dedektör verme imkanımız yok. Bunlar çok pahalı şeyler değil. Piyasada 35-45 lira arasında değişiyor. Lütfen alıp evlerine taksınlar. Yine bu sayıyı artırmak için belediyelerle ve kaymakamlarımızla görüşeceğim, şartlarımızı zorlayacağız. İmkanı olan ailelerin evlerine karbonmonoksit dedektörü taktırmasını istiyoruz. Basit bir cihaz ama hayat kurtarıyor."