Balıkesir'in merkez Karesi Belediyesi, yardıma muhtaç ailelerin çocuklarını sünnet ettirecek. Belediye, çocukları sağlıklı ve hijyenik şartlarda sünnet ettirmek için toplu sünnet şöleni düzenliyor. 9 Eylül 2015 Çarşamba günü başlayacak şölen için Karesi Belediyesi ile Kamu Hastaneler Birliği arasında protokol yapıldı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yardıma muhtaç ailelerin çocuklarını sağlıklı ve hijyenik şartlarda sünnet ettirmek için Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Hasan Hocaoğlu ile protokol imzaladı. Şimdiye kadar 50 başvurunun yapıldığı şölen için kayıtlar devam ediyor. Sünnetin örf ve âdetlere göre yapılacağını belirten Başkan Yılmaz, "Gençlerimizin erkekliğe adım attığı bugünlerde beraber olmak bizim için çok önemli. Çocuklarımızın sünnetlerini, Balıkesir Devlet Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi'nde, sağlıklı ve hijyenik şartlarda gerçekleştireceğiz. Aileler ve çocuklar sıra beklemeyecekler. Randevu sistemi oluşturduk, günü ve saati gelen çocuklar hastanelerimize gidip sünnetlerini olacaklar. Okullar açılmadan çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde ayağa kalkmasını arzu ediyoruz. Dini vecibelerimizin en önemlilerinden birini beraber gerçekleştirmek, belediyemize bir kez daha nasip oldu." dedi.

Toplu sünnet şöleninde mehter, fotoğraf çekimi, Hacivat-Karagöz, Mevlid, pasta, kına gibi etkinliklerle çocuklar erkekliğe ilk adımı atmanın heyecanını yaşayacak.