Karşıyaka Belediyesi, ‘kışa hazırlık’ seferberliği başlattı. Mazgal ve yağmur suyu kanalları tek tek elden geçirilirken, yol yenileme çalışmalarına hız verildi. Ayrıca, 40 kişilik acil müdahale ekibi oluşturulması kararlaştırıldı.

Karşıyaka Belediyesi, kış aylarında yaşanabilecek sel, kanal taşkını gibi sorunlara karşı önlem almak ve kenti olumsuz hava koşullarına hazırlamak amacıyla ekiplerini seferber etti. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından; Bahriye Üçok, Şehitler ve Cahar Dudayev bulvarları ile Girne, Cemal Gürsel ve Cengiz Topel caddeleri gibi ana arterlerde, mazgal ve yağmur suyu kanalları temizlenmeye başlandı. Çalışmaların kentteki 1650 sokağın tamamına yayılacağı belirtildi. Kış ayları öncesinde; Yalı, Fikri Altay, Örnekköy, İnönü, Cumhuriyet, Zübeyde Hanım ve Tuna mahallelerinde muhtelif yolların bakım ve onarımı ile asfalt, beton, parke taşı kaplama çalışmalarına da hız verildi.

ACİL MÜDAHALE EKİBİ

Karşıyaka Belediyesi ayrıca, olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek her türlü soruna anında müdahale edebilmek amacıyla, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da acil müdahale ekibi kurma kararı aldı. 30 kişiyle faaliyet gösteren ekipteki görevli sayısı bu kış 40’a çıkarılacak. İlerleyen günlerde tüm teçhizatıyla kışa hazır hale getirilecek olan ekip, acil durumlara 3’er kişilik gruplar halinde zaman kaybetmeden müdahale edecek.

Karşıyaka’da kış aylarının sorunsuz geçmesi için kapsamlı bir programla çalışmalara başladıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Hava şartları nedeniyle yollarda, sokaklarda hiçbir sıkıntı yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Özellikle su kanalları ile mazgalların açık olması, aşırı yağışlarda hayati önem taşıyor. Biz gerekli tüm temizlik çalışmalarını yaparken, bu noktalarda çöp ve atıklar nedeniyle tıkanıklık oluşmaması adına vatandaşlarımızdan da hassasiyet bekliyoruz. Çalışmalarımız kış boyunca devam edecek.” dedi.