Gaziantep'in içme suyunu sağlayan Kartalkaya Barajı'nda doluluk oranı yüzde 52'ye yükseldi.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, yaptığı yazılı açıklamada, son bir haftada etkili olan yağmur ve kar yağışının içme suyu kaynaklarını ve barajlardaki doluluk oranını artırdığını belirtti.

Kente içme suyunu temin edilen Kartalkaya Barajı'nın doluluk oranının yüzde 52'ye yükselttiğini vurgulayan Sönmezler, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yılın ocak ve şubat aylarında barajımıza Aksu Havzası'ndan gelen su miktarı 20 milyon metreküp iken, sadece son bir haftada yağan yağmur ve kar suyuyla baraja 23 milyon metreküp su geldi. Bugün itibariyle barajımızda 86 milyon metreküp su mevcuttur. Bu miktar yüzde 52 oranında doluluk oranına denk geliyor."

Geçen yıl bu aylarda doluluk oranının yüzde 28 mertebesinde olduğunu aktaran Sönmezler, bu yılın ocak ayının ilk haftasında ise Gaziantep'te metrekareye 108 kilogram yağış düştüğünü aktardı.

Rakamların sevindirici olduğuna dikkati çeken Sönmezler, "Yine Kartalkaya Barajı'nı besleyen havzaya da ortalama 100 kilogram yağış düşmüştür. Gelecek aylardaki yağışlarla bu yıl barajda yüzde 100 doluluk oranı bekliyoruz. İnşallah 2015'te Gaziantep'te içme suyu anlamında bir sıkıntı yaşanmayacak" ifadelerini kullandı.