Kastamonu’da davul-zurna eşliğinde yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda 500 araçlık demokrasi konvoyu düzenlendi.
155 Temmuz gecesi FETÖ’nün darbe girişimine tepki göstermek için Kastamonu’nun Daday ilçesinde Daday Kaymakamlığı ve Daday Belediye Başkanlığı tarafından demokrasi konvoyu düzenlendi. İlçe nüfusunun 3 bin olduğu Daday’da konvoya yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda 500 araç katıldı. Konvoyda davul-zurna ekibi de yer aldı.
Daday’da, kaymakamlık, belediye başkanlığı, orman işletme müdürlüğü, diğer kurum araçları toplu taşıma, servis ve kamyoncular kooperatifleri, taksiciler ve vatandaşların iştirakiyle yaklaşık 500 araçlık konvoy oluşturuldu. Türk Bayraklarıyla süslenen araçlar, eski Daday Devlet Hastanesi önünde toplanarak çarşı merkezinden korna eşliğinde geçtiler. Yaklaşık 4 kilometrelik konvoyda sürücüler, yol boyunca korna çalarak teröre tepkilerini dile getirdiler. Sürücüler, çarşı meydanında yavaşlayarak korna seslerini arttırdı. Daday Belediyesi davul- zurna ekibinin de katıldığı demokrasi konvoyuna yaklaşık 2 bin kişi yer aldı. Sarıçam Köyü mevkiine kadar devam eden konvoy, dönüşte çarşı merkezinde son buldu. Burada toplanan protokol üyeleri ve vatandaşlar, Daday İlçe Müftüsü İsmail Çakır tarafından şehitlerin ruhuna ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için yapılan duaya hep bir ağızdan ‘amin’ dediler. Duanın ardından kurbanlar kesildi.
Konvoy öncesinde açıklamalarda bulunan Daday Kaymakamı Süleyman Polat, 15 Temmuz gecesi girişilen darbe teşebbüsüne karşı olduklarını göstermek için toplandıklarını belirterek, konvoya destek veren tüm vatandaşlara teşekkür etti.
Polat, şöyle devam etti: “Bunların ne planı varsa A, B, C planı bunlara karşı vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğini göstermek üzere yapmış olduğumuz bu konvoy İnşallah onların gönüllerinde bir korku salacaktır. Hiç bir şekilde seçilmiş hükümeti, milletin gönlünde yer etmiş insanlarımızı Cumhurbaşkanımızı hiç bir şekilde alaşağı edemeyeceklerini göstermek için yaptık. Daday halkı her ne kadar sosyal demokrat olsa da 15 Temmuz gecesi ilan ettiğimizde hemen herkes bütün vatandaşlarımız hiç tereddütsüz meydanda toplandı. Buradan büyük bir birlik ve berberlik örneği gösteren bütün Türk Milletine, Kastamonu ve Daday halkına teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra vatanımızda bundan sonra böyle hainlikler olmaz” dedi.
15 Temmuz’da Türkiye’ye yönelik darbe girişiminde bulunulduğunu hatırlatan Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş ise, “Bizler demokratik bir ülkenin evlatlarıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu ülkeyi ve cumhuriyeti kimse yıkamaz. Bizler Daday halkı olarak bu gün bu tepkimizle bunu gösterdik. İlk akşamdan beri vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içinde bu darbe girişimine karşı dimdik durdular. Bizler darbeye karşıyız. Türkiye’de bundan sonra seçimle gelen hükümetlerin iş başında olmasını istiyoruz. Gerçekten hiç bir siyasi parti ayırt etmeden Daday halkını görüyorsunuz bu gün burada 4 kilometrelik bir konvoy var. Vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Şenlik havasında geçen demokrasi konvoyundan sonra vatandaşlar, marşlar ve sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde evlerine dağıldılar.