Konu ile ilgili olarak Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada: “Avrupa Birliği IPA fonları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığınca COWİ Şirketine hazırlatılan Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri Projesi kapsamında 13-15 Nisan 2016 tarihleri arasında proje başvurusunu inceleyen Jaspers uzmanları ile Delegasyon, Bakanlık Müşavir Firma, İlçe Belediyelerimizden ve Büyükşehir Belediyemizden temsilcilerinden oluşan heyetin katılımıyla saha gezisi yapıldı.

FOTO GALERİ

Heyetle beraber birliğe üye tüm belediyelerin temsilcileriyle birlikte saha incelemesinden sonra toplantı yapılmıştır. Birlik Müdürü Hüseyin Çanak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Didar Ergene Şentürk, AB Delegasyonu Arif Karbak ve Jaspers Uzmanı Jean Tilly proje kapsamında toplantıya katılanlara bilgi vermiştir. 

Ayrıca, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sayim Ata ve Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Ufuk Habib Gözler atık yönetimi konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Yüzde 85’i AB hibesiyle gerçekleşecek olan projenin ilk etapta yatırım tutarı 27 milyon 383 bin Euro’dur.  Bu yıl içerisinde ihalesi gerçekleşecek olan projenin, 2,5 yıl içerisinde de bitirilmesi hedeflenmektedir” denilerek bilgi verildi.