Samsun Bafra’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, 23 Nisan konuşmasında, "Sevginin, kardeşliğin, manevi ve ahlaki değerler ile barışın hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle." temennisini dile getirdi.

Bayram kutlamaları Bafra Yeni Kent Meydanı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı'na konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra kutlamalar Yeni Kent Meydanında devam etti. İsmet İnönü İlkokulu ve Fatih Ortaokulu tarafından birlikte hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu yaptığı konuşmada, "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Bağımsızlığımızın sembolü olan bu bayrağın kazanılması uğruna sadece Çanakkale’de ülkemizin geleceği olan, o zamanın okumuş, yazmış ve ilim ehli insanların da aralarında olduğu 250.000 vatan evladının şehit olduğu, insanlıktan nasibini almamış, yırtıcılıkta sırtlanları geçmiş toplumların 'bir damla petrol, bir damla kan' anlayışına karşı, onurlu bir mücadelenin verildiği günlerde hesapları bozacak tek bir güç vardı, o da bugün de olduğu gibi bu milletin ta kendisi idi. Bunu gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk milleti söz sahibi yapmak için çalışmalar yürüttü. Bunun göstergesi olarak Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi açıldı 23 Nisan 1920 günü.
Sevginin, kardeşliğin, manevi ve ahlaki değerler ile barışın hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle." diyerek sözlerini tamamladı.

Öğrencilerin zeybek oyunun ardından 23 Nisan ile ilgili şiirler okundu. Anasınıfı öğrencilerinin gösterileri sonrasında halk gösterisi ile devam eden program koronun söylediği şarkılarla sona erdi.

Yeni Kent Meydanı'ndaki programa Kaymakam Halis Arslan, Garnizon Komutanı Jnd.Kd.Bnb. İlhan Güngör, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Müftü İsmail Çiçek ve vatandaşlar katıldı.