Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMEMEKDER) Adana Çukurova Şubesi Başkanı Rafet Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin, emekliler için yapılması planlanan TOKİ evlerinin sonuçlanmasını geciktirdiğini söyledi.
Kaya, yaptığı açıklamada, Adana’da binlerce emeklinin, geçen yıl dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan “Emekliye TOKİ’den uygun fiyatlı daire” müjdesinin hayata geçirilmesini beklerken, 15 Temmuz darbe girişiminin emekliyi de vurduğunu söyledi.
FETÖ soruşturmasının yoğun bir şekilde meşgul ettiği bürokrasi nedeniyle kentte yapılması planlanan TOKİ evlerinin temelinin nereye atılacağı ve ne zaman tamamlanacağının hala soru işareti olduğunu ifade eden Kaya, uzun zamandır ev hayali kuran emeklilerin FETÖ mağduru olduğunu ve sürecin çok uzadığını kaydetti.
Başkan Kaya, emeklilerin bu belirsizlik karşısında sakin ve sabırlı olmaları gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:
“Emeklilerimiz sabırlı olmalılar. Sabırlı olduktan sonra, ortalık düzelince bu temelin atılacağına inanıyoruz. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanımız Fatma Güldemet Sarı bizimle irtibatını kopartmadı. Adana milletvekillerimiz de kopartmadı. Birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Hatta Fatma Güldemet Sarı, Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüşerek ’Adana’da böyle bir iş var bu çözülsün’ diye rica ediyor. İnanıyoruz ki bu iş en yakın zamanda sonuçlanacak.”