ADANA (AA) - Kaybolduktan sonra gölde aranırken, aracının bagajında cesedi bulunan besicinin boğularak öldürülmesiyle ilgili 1'i kadın 4 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık iki hafta önce kayıp olarak aranırken, Seyhan Baraj Gölü yakınlarında park halindeki hafif ticari aracının bagajında cesedi bulunan Mehmet Nuri Delibaş'ın (37) öldürülmesiyle ilgili yapılan araştırmada, maktulün, Halil Y'den alacağı olduğu belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, besicilik yapan Delibaş'ın cep telefonuyla son görüştüğü numarayı inceleyerek, hattın sahibi Melih K'nin maktulün alacaklı olduğu Halil Y. ile arkadaş olduğunu tespit etti.

Halil Y'nin, Delibaş'ın kaybolduğu gün Melih K. ve Ali Ö. ile 10’dan fazla görüşme yaptığı tespit eden ekipler, Halil Y. ile Ali Ö'yü gözaltına aldı.

Zanlılardan Ali Ö. sorgusunda, "Halil Y. ile kendisinin Delibaş'a 115 bin lira borcu olduğunu, Delibaş'ın sürekli parasını istediğini, öldürmek için plan yaptıklarını, kız arkadaşı Ayşe Ö'nün telefonla görüşüp para karşılığında birlikte olma bahanesiyle daha sonra buluştuğu Delibaş'ı Melih K'nin iple boğarak öldürdüğünü, cesedi de aracın bagajına koyup olay yerinden kaçtıklarını" söylediği iddia edildi.

Zanlıların sorgusunun ardından ekipler, yüzde 50 engelli raporu bulunduğu öğrenilen Ayşe Ö. ile olaya karıştığı ileri sürülen Vakıf R.E'yi de gözaltına aldı.

Polis, Delibaş'ı boğarak öldürdüğü ileri sürülen Melih K'yi yakalamak için geniş kapsamlı çalışma başlattı. Melih K'nin 15 yıl önce terör örgütü PKK'dan ayrılıp itirafçı olduğu ileri sürüldü.

Gözaltındaki şüpheliler Ayşe Ö, arkadaşı Ali Ö. ile Halil Y. ve Vakıf R.E. emniyetteki işlemlerinin ardından Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi. 

- Olay

Evli ve 5 çocuk babası Mehmet Nuri Delibaş, Yüreğir ilçesi Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde kaybolmuş, aracı ise kaybolduktan bir gün sonra Seyhan Baraj Gölü yakınlarında terk edilmiş haldeki aracının bagajında öldürülmüş halde bulunmuştu.