Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde, 4 yıldır kayıp olan gencin öldürülmüş olabileceği iddiasıyla dedesinin evinde başlatılan arama çalışmalarında, herhangi bir bulguya rastlanılmadı.
Doğanşehir ilçesine bağlı Polat Mahallesi’nde 2012 yılında kaybolan 18 yaşındaki Doğan Uludağ’ın öldürülerek dedesi Hüseyin D.’nin evine gömülmüş olabileceği ihbarı üzerine dün başlatılan kazı çalışmalarında şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Doğanşehir Savcılığı tarafından alınan kararla Polat Mahallesi’ndeki dedenin evinde gün boyu süren kazı çalışmalarında bir bulguya rastlanılmazken, bugün dede Hüseyin D.’ye ait Karatut mevkiindeki bir tarlada kazı çalışması yapıldı.
Eve uzak bir mesafede bulunan tarlada iş makineleri ile birlikte kazı yapan jandarma ekipleri uzun süre kayıp gence ait bir bulguya ulaşmaya çalıştı. Bu arada kazı çalışmaları sırasında olay yerinde bulunan dede Hüseyin D. ise iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu. Torunu Doğan Uludağ’ın babasının yanından kaybolduğunu iddia eden dede Hüseyin D., hiçbir suçunun olmadığını savundu.
Polat Mahalle Muhtarı Mustafa Kurt ise kayıp Doğan Uludağ’ın uzun süredir her yerde arandığını ancak hiçbir sonuca ulaşamadıklarını ifade etti.
Jandarma ekipleri iş makineleri ile birlikte bölgede arama faaliyetlerini sürdürüyor.