KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin, dünyanın 5. büyük turizm fuarı EMITT 2015'te tanıtılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 22-25 Ocak'ta, İstanbul TÜYAP-Büyükçekmece fuar alanında 19’uncusu yapılacak olan EMITT- Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda, Kayseri Valiliği'nin koordinatörlüğünde, kamu ve özel sektörün katılımıyla kentin doğal, kültürel ve yöresel zenginliklerinin tanıtılmasının amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Orhan Düzgün, Türkiye’nin 35 milyon turist ile dünyanın en fazla turist kabul eden ilk altı ülkesi arasında yer aldığını ifade ederek, Kayseri’nin de bu turizm gelirinden daha fazla pay elde edebilmesi için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu ve özel sektörle koordineli çalıştığını kaydetti.

Turizmin gelişebilmesi için ulaşım, konaklama ve tanıtımdan oluşan üç ana unsurun büyük önem taşıdığının belirten Düzgün, yapılan yatırımlarla ulaşım ve konaklama noktasındaki eksikliklerin giderildiğini, tanıtım noktasında ise Kayseri’nin tüm güçlerini birleştirerek, Kayseri'nin turizm değerlerini tek çatı atında ulusal ve uluslararası fuarlar aracılığıyla turizm sektörünün beğenisine sunmayı hedeflediklerini anlattı.

Vali Düzgün, bu kapsamda Doğu Akdeniz ve Avrasya'nın en büyük buluşması EMITT Fuarının önemine vurgu yaparak, 19. kez düzenlenecek fuarda Kayseri olarak yer alacaklarını ifade etti.

Açıklamada, 2014 yılında 71 farklı ülkeden 4 bin 500 firmanın katılımı ile gerçekleştirilen fuarda, Kayseri'nin "Bölgenin Havasını En İyi Yansıtan Stant” ödülünü aldığı anımsatıldı.