KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin, dünyanın 5. büyük turizm fuarı EMITT 2015'te tanıtıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 22-25 Ocak'ta, İstanbul TÜYAP-Büyükçekmece fuar alanında 19’uncusu yapılacak EMITT- Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda, Kayseri Valiliği'nin koordinatörlüğünde, kamu ve özel sektör temsilcilerinden yoğun katılım oldu.

Vali Orhan Düzgün başkanlığında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murad Cahid Cıngı, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Vekili Fatih Gavgacı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Erciyes Yürütme Kurulu Başkanı Fatih Özköse ile Kayseri'den birçok seyahat acentesi ve konaklama tesisinin temsilcileri, fuarın ilk gününde konuklara Kayseri hakkında bilgiler verdi.

Fuarın ilk gününde yurt içi ve yurt dışından pek çok turizmci, seyahat acentesi sahibi, medya mensupları ile İstanbul Valisi Vasip Şahin başta olmak üzere bazı illerin valileri ile belediye başkanları Kayseri standını ziyaret etti, Erciyes kayak merkezi, Kayseri'nin sahip olduğu kültür mirası ve doğal güzellikler hakkında bilgi aldı.

Kayseri'den fuara katılan seyahat acenteleri da Kayseri’ye yönelik tur paketleriyle ilgili yerli ve yabancı seyahat acenteleriyle görüşmeler yaptı. Ulusal düzeyde yayın yapan bazı gazete ve televizyonlar da Kayseri'nin tanıtımı amacıyla röportaj yaptı.

Vali Düzgün, EMITT fuarında, aralarında yabancı devlet temsilcileri, valiler, belediye başkanları, yerli ve yabancı turizm sektör temsilcileri ve medya temsilcilerinin de olduğu çok sayıda konuğun misafir edildiğini belirterek, ziyaretçilere, Kayseri’nin sucuk, pastırma, mantı gibi birçok yöresel lezzetlerinden ikram edildiğini, kayak ve kültür turizmi imkanları hakkında bilgilendirmeler yapıldığını kaydetti.