Kayseri, Kırşehir ve Yozgat'ta meydanları dolduran onbinlerce vatandaş, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Kayseri'de, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan onbinlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbetini" sürdürdü. Nöbete küçük çocuklar da anne ve babalarının kucağında katıldı.

Bazı vatandaşlar ise kurdukları çadırlarda yaklaşık bir haftadır nöbetlerini sürdürüyor. Araç sürücüleri ise Türk bayraklarıyla donattıkları otomobilleriyle kornalar çalarak demokrasi nöbetine destek verdi.

Meydandaki buluşmaya Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile ünlü sanatçılar Uğur Işılak ve Uğur Arslan da katıldı.

Işılak ve Arslan, burada vatandaşlara hitap etti.

Işılak'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için okuduğu parçaya meydandaki onbinlerce kişi eşlik etti.

Öte yandan MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy da il teşkilatıyla birlikte platforma çıkarak halkı selamladı.

- Kırşehir

Kırşehir'de Cacabey Meydanı'na akın eden vatandaşlar, tekbirler ve salavatlar getirerek bekleyişini sürdürdü.

Kur'an-ı Kerim'den surelerin okunmasının ardından Kırşehir Belediyesi mehter takımı kahramanlık türkülerini seslendirdi. Çeşitli kurumlar meydanda çok sayıdaki kişiye ikramlarda bulundu.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, burada yaptığı konuşmada, OHAL'in vatandaşların günlük hayatını, ekonomiyi ve sosyal hayatı olumsuz etkilemeyeceğini ifade ederek, başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerine yönelik çalışma yapılacağını dile getirdi.

- Yozgat

Yozgat’ta, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan onbinlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbetini" sürdürdü.

Meydandaki buluşmaya Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar da katıldı.

Yurtnaç, yaptığı konuşmada, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra her akşam nöbet tutmaya devam ettiklerini ifade ederek, darbecilerin dünya tarihinde görülmemiş hainlik ve canilik içerisinde saldırılar yaptığını söyledi.

Memur-Sen ve bazı dernekler, meydanda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara süt, çay ve çorba ikramında bulundu.