Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bazı fabrikaların işçileri, dün gece başlattıkları iş yavaşlatma eyleminin ardından bugün iş bırakarak holding binasına yürüdü. 

Holding binası önünde toplanan işçiler, yaklaşık bir aydır süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde beklediklerinin  altında zam oranıyla anlaşmaya varıldığını iddia ederek taleplerini dile getirdi. 

Burada işçilere konuşan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiğini, iddia edilen yüzde 6'lık zammın gerçek dışı olduğunu söyledi. 

İşçilerin bir an önce iş başı yapması gerektiğini belirten Boydak, "Haklarımızı demokratik yöntemlerle dile getirmemiz gerekiyor. Bu şirketlerin yaşamasını istiyorsak işlerimizin başına dönelim. Şu an sizin yaptığınız yanlış bir tepkidir. İş barışına zarar verecek hal ve hareketlerden kaçınalım. Sizleri anlıyoruz, sizlerle beraberiz. Görüşmelerde sendika yüzde 30 istedi. Bizde yüzde 10 teklif ettik. Görüşmeler devam ediyor" diye konuştu. 

50 yıldır iş barışıyla çalışan şirketlerine nifak sokmaya hiç kimsenin hakkı olmadığını dile getiren Boydak, daha önce böyle bir tepkiyle hiç karşılaşmadıklarını aktardı.

Boydak, şubat ayının sonunda görüşmelerin neticeleneceğini de sözlerine ekledi. 

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan da işçilerin beklediği alana gelerek işçi temsilcileriyle görüştü. Bu sırada bazı işçiler siyaset istemediklerini belirterek Ayan'a tepki gösterdi. Ayan, daha sonra holding yetkilileriyle görüşmek için binaya girdi.

Yüzde 30 zam ve eski çalışanlar gibi yılda 3 ikramiye istediklerini söyleyen işçilerin holding binası önündeki bekleyişleri devam ediyor.