KAYSERİ (AA) - Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışının ardından başlattıkları kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yoğun yağan karın trafik akışını engellememesi için büyük çaba harcayan karla mücadele ekipleri, ana arterleri, alt geçitleri ve kavşakları kardan temizleyerek tuzlama çalışması yapıyor.

Ayrıca yaya kaldırımları da kardan temizlenerek yaya ulaşımının sağlıklı ve güvenli olması sağlanıyor.

Çalışmalar, 27 tuz sericili kar bıçaklı kamyon, 20 kepçe, 4 greyder ve 1 kar rotatifinden oluşan 120 kişi ile sürdürülüyor. Çalışmalarda 2 bin ton tuz kullanıldı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesine dahil olan tüm ilçelerde ve bunlara bağlı mahallelerde de karla mücadele ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Pınarbaşı, Sarız, Yahyalı, Develi, Tomarza, Sarıoğlan ve Kayseri Merkez olmak üzere 7 ayrı bölgede oluşturulan ekipler, toplam 40 araç ve 70 personelle ilçelerdeki mahallelerde yol temizleme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Sarız'da 5, Pınarbaşı'nda 20, Sarıoğlan'da 3, Özvatan'da 2, Tomarza'da 5 ve Bünyan'da 3 olmak üzere toplam 38 mahalleyi birbirine bağlayan 266 kilometre yol ulaşıma açıldı.