KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, il ve ilçelerde faaliyet gösteren oda ve borsaların yöneticilerinin katılımıyla "Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı" yapıldı.

Kayseri Ticaret Borsası'ndan (KTB) yapılan yazılı açıklamaya göre, KTB'nin ev sahipliğindeki toplantıya, KTB Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Sanayi Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Develi Ticaret Odası Başkanı Mustafa Maşlak , Bünyan Ticaret Odası Başkanı Naim Yavuz ile  oda ve borsa meclis başkanları, yönetim kurulu üyeleri, genel sekreterleri ve genel sekreter yardımcıları katıldı.   

Ünlü, toplantıda, odalar ve borsaların 4 ayda bir araya geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kayseri, sanayisi ve hiç kuşkusuz ticari zekasıyla Türkiye’de sanayileşmiş kentler arasında yerini almıştır. Her alanda üretim merkezlerine sahip olan Kayseri'de pek çok dünya markası üretilmekte ve 200'e yakın ülkeye ihracat yapılmaktadır. Sadece sanayi ve ticaret alanında değil, ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak turizm, ulaştırma, sağlık, spor, tarım, hayvancılık ve hizmet sektöründe de çok önemli atılımlarla Anadolu'nun en parlak yıldızı olmuştur. Bu başarının altındaki en önemli faktörlerden biri Kayseri’de bulunan bütün kanaat merkezlerinin birbirleriyle uyumlu çalışması."

Hiçyılmaz ise Kayseri'nin son yıllarda çok büyük atılımlar gösterdiğini ve özellikle belediyelerin yaptığı çalışmalar neticesinde marka şehir haline geldiğini belirtti.

Boydak da ortak toplantıların faydasına inandıklarını ve daha sık bir araya gelmeleri gerektiğini ifade etti.