KAYSERİ (AA) - Kayseri Terziler ve Konfeksiyon İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 55 dönüm arazi üzerine kuracakları "terzi köyü"nde çırak ve kalfa yetiştirecek 

Oda Başkanı Kenan Aslan, hizmet binasında düzenlendiği basın toplantısında, hem terzilerin bir arada yaşaması hem de çırak ve kalfa yetiştirmek amacıyla "terzi köyü" kurmaya karar verdiklerini söyledi.

Bu amaçla Kayseri-Ankara karayolundaki Süksün köyü  yakınlarında 55 dönüm arsa satın aldıklarını belirten Aslan, burada Terzi Köy Yapı Kooperatifi adı altında 120 ev ile cami ve eğitim merkezi inşa edeceklerini anlattı.

Aslan, buradaki okulda mesleki eğitim verileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kalfa, çırak yetiştiremiyoruz. Köyü bu nedenle kurmaya karar verdik. Burada hem terziler bir arada yaşayacak hem de mesleğimiz için çırak ve kalfa yetiştireceğiz. Mesleki eğitim merkezlerinin lise diploması vermesi ve güzel sanatlar fakültelerinde moda, tasarım ve konfeksiyon bölümleri açılması için üniversitelerle de görüşmelerimiz sürüyor. Mesleki eğitim merkezleri lise diploması verirse buradan mezun olacak öğrenciler üniversitelerin moda ve tasarım bölümlerine geçiş yapabilir. Böylece eleman sıkıntımız da kalmaz."