Sivas Dayanışma Platformu Kayseri Temsilciliği tarafından ‘15 Temmuz Darbe Girişimi ve Yeni Türkiye’nin İnşası’ konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan TBMM Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapı, "FETÖ uluslararası küresel güçlerin aparatıdır" dedi.
Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Mehmet Uçum, Ahmet Selim Köroğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, STK temsilcileri, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Panel, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.
Panelde konuşan, TBMM Meclis Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı, FETÖ’nün hain bir terör örgütü olduğunu söyledi. FETÖ’nün uluslararası küresel güçlerin bir aparatı olduğunu söyleyen Bahçekapılı, “Bu panelde hepimizin bir anısı olan hepimizin bütün duygularıyla yaşadığı 15 Temmuz gecesini konuşacağız. 15-16 Temmuz’u hepimiz yaşadık. FETÖ bir terör örgütüdür, haindir. FETÖ paralel devlet yapılandırmasını hissetmeden genişlemiştir. 15 Temmuz’dan sonra kapatılan kurumlara baktığımızda hayatımızın her alanına nasıl yerleştikleri malumdur. FETÖ sadece ordumuz içerisinde çöreklenmiş olan birkaç faşist ve gerici ordu mensubunun kalkıştığı bir hareket olarak söylenemez. FETÖ uluslararası küresel güçlerin aparatıdır. Türkiye’yi parçalamak adına bir darbe girişiminde bulunmuştur. FETÖ ile mücadelemiz sürecektir. 15 Temmuz gecesi sokağa çıktığımda oluk oluk insanların caddelere çıktığını gördüğümde yeni Türkiye’nin inşasının başladığını anladım” ifadelerini kullandı.
“15 Temmuz eşi olmayan bir hadisedir”
Panelin ilk konuşmacısı PODEM Başkanı Can Paker, 15 Temmuz’un dünyada eşi olmayan bir hadise olduğunu söyledi. Paker, “15 Temmuz dünya tarihinde eşi olmayan bir hadisedir. Dünya tarihinde askeri bir darbe kalkışmasını halkın durdurduğu olmamıştır. 15 Temmuz ileriye dönük hadiselerin yaşandığı bir dönüm noktasıdır. Türkiye’de Cumhuriyetin kurulduğundan egemenlik bazı organlara kalmıştır. Bunlar ordudur, emniyettir, MİT’tir. FETÖ Türkiye’ye kurumların etkisi ile gelmiştir. Türkiye artık bir köylü toplumu değil, şehirli toplumudur. Bunu 15 Temmuz’da bütün açıklığı ile görüyoruz. Türkiye’de 3 tane darbe girişimi olmuştur ama hiçbirinde insanlar tankın üzerine çıkmamıştır. Mesele sosyolojik değişimdir. 15 Temmuz ciddi bir sosyolojik değişime dayanmaktadır” diye konuştu.
“15 Temmuz da sokağa inen herkes Gazi’dir”
AK Parti MKYK Üyesi ve Sivil Dayanışma Platformu Genel Başkanı Ayhan Ogan, 15 Temmuz’da sokağa inen herkesin Gazi olduğunu söyledi. Ogan, “15 Temmuz’da sokağa çıkanlar bana göre gazi niteliğindedir. Türkiye’yi 15 Temmuz’da bir bataklığa sağlanmaktan kurtaran Tayyip Erdoğan’dır. Bu ruhu taşıyan gençlikten bizim alacağımız çok şey var. Her birinizin gazi oluğunu ve bununla yaşamanız gerektiğini söylüyorum. Bunun için sayın Rektörümün 15 Temmuz da sokağa inen öğrencilerimize fazladan 10 puan verilmesini talep ediyorum” dedi.
“Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşları meydanlara ve havalimanlarına davet ettiğinde yeni Türkiye kurulmaya başlandı”
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu ise 15 Temmuz akşamında yaşadıklarını anlattı. Köroğlu, “Bizim seçilmişlerin, iş adamlarının şuan bu ülkede huzurla hayatını devam ettiren 79 milyonun üzerinde bu insanların haklar vardır. 15-16 Temmuz’u milli hak devrimi olarak tanımlıyoruz. Bu devrimde emeği geçen herkesi selamlıyoruz. Eski Türkiye 15 Temmuz da saat 10 civarında Boğaziçi köprüsü kapandığında bitti. Sayın Cumhurbaşkanımız bir televizyon kanalında vatandaşları sokaklara, meydanlara ve havalimanlarına davet ettiğinde yeni Türkiye kurulmaya başlandı. Havaalanına gittiğimizde on binlerce insan vardı ve çoğunu ilk defa gördüm. Pijamasıyla, terliğiyle ve namaz kıyafetiyle gördüm. İşte o zaman yeni Türkiye kuruluyordu. Biz buradayken beni kızım aradı ve ‘Baba, yukarıda bir helikopter var’ dedi. Biz bunun üzerine helikopterin dost mu düşman mı olduğunu anlamak için kuleyle irtibata geçtik. Kuleden bize, ‘Efendim, 2 defa anons ettik ama cevap gelmedi. Bu helikopterin geçmiş 6 ay içerisinde FETÖ mensuplarının orduya aldırdığı ve dakikada 5 bin kurşun sıkabilen bir helikopter olduğunu öğrendik. Yeni Türkiye’yi bu direniş meydanları kuracak. Bu süreçte bürokrasiden ve yargıdan ciddi bir tasfiye yapıldı. Buralar liyakat esasına göre yeniden dizayn edilecek. Bundan sonra hiçbir cemaat ve grup bürokrasi ve siyasette bir kadro pazarlığı gibi şeklinde bir yöne dönmeyecektir. Eğer dönerde ülkemizin başına gelenleri gördük” diye konuştu.
“Burunlarından fitil fitil getireceğiz”
Köroğu, “Çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ile FETÖ’ye ait okullar, sağlık kurumları, üniversiteler kapatıldı. Mağdurluk sayısı bizim tespitlerimize göre yüzde 1 civarında olabilir. Bunlarda görevlerine iade şeklinde yada kapatılan kurumların yeniden açılması şeklinde bundan sonraki süreç işleyecek. Asıl mağdur o gece travma yaşamız 79 milyon vatandaşımız mağdurdur. Bunların hesabı soruluncaya kadar burunlarından fitil fitil getirilinceye kadar devam edecektir ” şeklinde konuştu.
“15 Temmuz kalkışması gerici ve faşist bir kalkışmaydı”
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum ise, “15 Temmuz’u konuşmak bizim borcumuzun borcudur. Biz bu millete ağır borçlar altına girdik. Millet 15-16 Temmuz’da üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Bu inşa süreci tamamlanıncaya kadar kimsenin bireysel ihtiyaçlarını konuşmaya hakkı yoktur. 15 Temmuz işgal hareketiydi. 15 Temmuz başarılı olsaydı dış güçler Türkiye’ye müdahale etmek için hazırdı. 15 Temmuz kalkışması gerici ve faşist bir kalkışmaydı. 15 Temmuz kalkışmasını yapan gerici toplumun temsilcileridir. Milletimiz 15 Temmuz da memleketimiz geleceğine ve liderine sahip çıktı” dedi.