Kayseri'de, isimlerinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasına karıştığı bahanesiyle bir kişiyi dolandırdıkları öne sürülen 2 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İ.G. (41) ve İ.K. (21), merkez Kocasinan ilçesi Argıncık semtinde telefonla ulaştıkları B.A'ya (51) kendilerini polis olarak tanıtıp, FETÖ tarafından kimlik ve banka bilgilerinin ele geçirildiğini, çeşitli bankalardan yüklü miktarda para çekildiğini söyledi.

Olayla ilgili B.A'nın ikametine arama yapmak için polislerin geleceğini söyleyen dolandırıcılar, evinde bulunan para ve altınları bir çantaya koyarak parka getirmesini istedi.

Korkuya kapılan B.A, evindeki 2 altın bilezik, 2 altın künye ve bin lirayı alarak evinin yakınındaki parka gitti.

Bu sırada, B.A'nın cep telefonunun uzun süre meşgul olmasından şüphelenen bir yakını, dolandırılabileceği ihtimali üzerine durumu polise bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, B.A'nın evinin çevresinde araştırma yaparken 2 zanlıyı suçüstü yakaladı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.