Kayseri’de Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde düzenlenen Atatürk’ü anma yarışında çizgiyi geçen sporcular, kendilerini yere atarak gözyaşlarına boğuldu.
Kayseri’de her yıl geleneksel olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atatürk’ü Anma Koşusu, bu senede 4 kategoride gerçekleştirildi. Yıldızlar ve gençler kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda sporcular, bin 200 ve bin 500 metrede dereceye girebilmek için birbirleriyle mücadele etti. Yarışma öncesinde parkurda güvenlik önlemi alınırken, parkura bağlanan yollar trafiğe kapatıldı. Yarışmanın sona ermesiyle birlikte bitiş çizgisini geçen kız sporculardan bazıları kendilerini yere atarken, bazıları da gözyaşlarına boğuldu. Öğrenciler yere uzanarak yorgunluk atmaya çalışırken, ağlayan öğrencileri hocaları teselli etmeye çalıştı.
Milli Takım Antrenörü Süleyman Altınoluk, Kayseri’nin atletizmde ülkeyi iyi şekilde temsil ettiğini söyledi. Altınoluk, “Geleneksel hale getirdiğimiz Atatürk’ü anma yarışmalarından birini daha yapmış oluyoruz. Bu bizim hem Atatürk koşusu hem de kros sezonu başladığı için okullar, kulüpler düzeyinde ulusal müsabakalara hazırlık amacıyla hem de sporcuların performansını görmek için yaptığımız bir yarışma. Okullarımız, kulüplerimiz hazırlıklarını yapıyorlar, iyi gidiyor. Zaten Kayseri’de atletizm olarak orta ve uzun mesafede ulusal ve uluslararası düzeyde oldukça başarılı bir ekibimiz var. Biz Kayseri atletizmi olarak uluslararası düzeyde Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında genç atletlerimiz ülkemizi temsil ediyor. Bu konuda çok duyarlı, çalışan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüz, antrenör arkadaşlarımız, okullarımız, büyük çaba harcıyorlar” ifadelerini kullandı.
Yıldızlar ve gençler kategorilerinde düzenlenen 4 yarışmaya 120 sporcu katıldı.