Tokat’ta engelli aracının devrilmesi sonucu ölümden dönen Ferhat Demir, 4 tekerlekli, devrilmeyecek yeni bir engelli aracına ihtiyacı olduğunu söyledi.
Tokat’ta ilkokul 5. sınıftayken geçirdiği ateşli bir hastalık sonucu rahatsızlanarak yürüme fonksiyonlarını kaybeden 30 yaşındaki Ferhat Demir, eşi Müzeyyen Demir ve 5 yaşındaki kızı Nisanur Demir ile birlikte Gezirlik Mahallesi’nde yaşam mücadelesi veriyor. İki katlı evin zemin katında kiracı olarak ikamet eden Demir ailesi devletten aldığı engelli aylığı ve evde bakım parasıyla geçimlerini sağlıyor. Aylık ilaç masrafları, kira ve kızının masraflarını karşılamakta güçlük çektiğini ifade eden Demir, iş başvurularında yüzüne kapıların kapatılmasından mutsuz olduğunu ifade etti. Yaklaşık bir yıl önce akülü engelli aracının devrilmesi sonucu başını yere çarparak hastanelik olduğunu ifade eden Demir, bir süre yoğun bakım servisinde tedavi gördüğünü kaydetti. Evde eşinin yardımı ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını belirten Demir, bir iş bulup çalışmak, gezmek için sokağa çıkamadığını dile getirdi.
"Bayramda sokağa çıkmak, gezmek isterim"
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun destekleri ile 2014 yılında kendisine engelli aracı alınarak hediye edildiğini ifade eden Demir, geçirdiği kaza nedeniyle hem ölümden döndüğünü hem de araçsız kaldığını anlattı. Devrilmeyen 4 tekerli yeni bir araca ihtiyacı olduğunu kaydeden Demir, akülü tekerlekli sandalyesini yol şartları nedeni ile kullanamadığını ifade ederek, "Eşimin köyü 14 kilometrelik mesafede, oraya gidemiyorum. Arabaya binemiyorum. Ben bir yere gidemeyince hanım da kızım da evde kalmak durumunda kalıyor. Tek dileğim devrilmeyen 4 tekerli bir engelli aracına sahip olmak. Bu anlamda hayırseverlerden destek bekliyorum" diye konuştu.