Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen Zonguldak Valisi Ali Kaban ile Çengelköy Yıldırım Bayezid Camii İmamı Mustafa Demirkan, ilçeye yapılması planlanan 3 bin kişilik cami alanında incelemelerde bulundu.
Zonguldak Valisi Ali Kaban, Çengelköy Yıldırım Bayezid Camii İmamı Mustafa Demirkan ve beraberindeki teknik heyet Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı makamında ziyaret ederek, ilçenin meydanına yapılması planlanan 3 bin kişilik cami projesini görüştü.
Çengelköy Yıldırım Bayezid Camii İmamı Demirkan, cami projesi ile ilgili çalışmaların hemen tamamlanmasını isteyerek, camilerin önemiyle ilgili ayet ve hadisler okudu.
Ayasofya mimarisine uygun olacak
Zonguldak Valisi Ali Kaban ise Kdz. Ereğli Kent Meydanı projesinin Cami Projesi ile birlikte taçlandığını ifade etti. Vali Kaban, “Hayırlı, uğurlu olsun. Ereğli’mize yakışır güzel bir proje olacaktır. Gönlümüz ister ki tıpkı bugün Zonguldak’ta yerini gezdiğimiz Protokol Camimiz gibi altında otoparkıyla 4 minaresiyle mükemmel bir cami olur. Mimar arkadaşlarımızdan özellikle rica ediyorum; Türkiye’deki 9 Ayasofya’dan bir tanesi burada, Orhan Gazi Camii olarak ibadete açık, Orta Camii de deniliyor. Bu projenin Ayasofya modelinde Kılıç Ali Paşa Camii formatında bir yapı olmasını diliyorum” dedi.
14 bin metrekare ibadet alanı olacak
Vali Kaban, 14 bin metrekarelik meydanın tamamının yarın yapılacak belediye meclisinde ibadet alanı olarak belirlenmesi için çalışma yapılmasını istedi.
Vali Kaban ile beraberindeki heyet daha sonra caminin yapılacağı meydanda incelemelerde bulundu. Vali Kaban çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanmasını isteyerek iki caminin temel atma ya da açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelebileceğini söyledi.
Heyet, yapılan incelemelerin ardından Kdz. Ereğli’den ayrıldı.
Küçük bir kaza atlatıldı
Vali Kaban ile beraberindeki heyetin incelemeleri sırasında Hüseyin Tomakin adlı gencin ayağının üzerinden valilik makam aracı geçti. Yaralıya ilk müdahaleyi doktor olan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal yaparken, Vali Kaban da yaralı gence ’geçmiş olsun’ dileğinde bulundu. Yaralı genç olay yerine çağrılan 112 ambulansı ile Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tomakin’in ayağında incinme olduğu öğrenildi.