AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, “Ülkemize birçok cepheden saldırıyorlar, ama biz yılmayacağız. Terörün ve destekçilerinin hakkından gelip hesabını soracağız” dedi.
Keçiören sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak yeni bir merkeze kavuşuyor. Farklı mimarisiyle kent estetiğine ayrı bir renk katacak olan Halil İbrahim Sofrası’nın temeli törenle atıldı. Eskiyen binasıyla şehrin ihtiyaçlarına karşılık vermekten uzaklaşan Halil İbrahim Sofrası yıkıldı. 5 bin 300 metrekarelik alana inşa edilecek yeni merkez, Ankara’da düğün, nişan, kına geceleri, özel gün ve davet organizasyonlarında aranan bir marka olacak. Kalaba Kent Meydanı’ndaki temel atma törenine Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut ve Keçiören Müftüsü İhsan İlhan, STK temsilcileri ve muhtarlar da katıldı.
Keçiören’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, “Keçiören Cumhurbaşkanımızı bağrına bastı, en büyük desteği verdi. Keçiören sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin en hızla büyüyen gelişen ilçelerinden bir tanesidir” ifadesini kullandı.
Akdoğan, şehit edilen Derik Kaymakamına da Allah’tan rahmet dileyerek, “Derik Belediyesi’ne kayyum olarak atanmıştı. Bunu hazmedemediler. Devletin milletini kucaklamasını istemiyorlar, ama devletinin yanında duran bir bölge halkı var. Şimdi hizmet eden belediye var, bunu hazmedemiyorlar. Devletimiz bunlara pabuç bırakmayacaktır. O hainlerle, onların arkasındaki zihniyetlerle, bunlara destek verenlerle, ister gazeteci, ister siyasetçi, ister hukukçu olsun, hukuk içinde kalarak mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin bir yandan FETÖ imamlarının diğer yandan da Kandil teröristlerinin saldırısına uğradığına dikkat çeken Akdoğan, “Kim milletimizin imkanlarına el uzatırsa, o el kırılır. Cumhurbaşkanımız yıllarca söyledi, bu FETÖ ihanet şebekesidir diye. 15 Temmuz darbe girişiminde Keçiören’in 27 şehidi var. İhanet ne kadar büyükse, karşısında yazılan destan da o kadar büyük oldu. Hep birlikte kardeşlik içerisinde bir arada olup, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durmaya devam edeceğiz. Ülkemize birçok cepheden saldırıyorlar, ama biz yılmayacağız. Terörün ve destekçilerinin hakkından gelip hesabını soracağız” diye konuştu.
“İhtiyaç duyulan tesisleri yapıyoruz”
Konuşmasına teröristlerin kurduğu hain pusu sonucu şehit olan Derik Kaymakamı Safitürk’e Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, “Halil İbrahim Sofrası’nda otopark sorunu bulunuyordu. Otopark sorununu çözmek için alt katına otopark yapacağız. Bin 200 kişilik toplantı ve yemek salonumuz mevcut. Hızlı nikahların gerçekleştirileceği nikah salonumuz ve küçük salonlarımız mevcut. Sosyal ve kültürel belediyeciliğin bir gereği olarak ilçemizin ihtiyaç duyduğu tesisleri yapmaya devam ediyoruz. Son dönemde hizmete açtıkları 900 kişilik Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi, içerisinde yarı olimpik yüzme havuzunun bulunduğu Mevlana Kültür ve Spor Merkezi, Yonca Yaşam Merkezi, Bademlik ve Zümrüt Yaşam Alanları ile Keçiören’e değer kattıklarını vurgulayan Başkan Ak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gençlik ve Spor Bakanımız ile temelini attığımız Keçiören’in ilk kapalı spor salonunun açılışını da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda gerçekleştireceğiz. Gümüşdere Ihlamur Vadisi projemiz de Ankara ve Keçiören’e büyük bir prestij sağlayacak. Proje kapsamında derenin yatağı ve suyu ıslah edildi, rekreasyon alanları yapıldı. Keçiören Metrosu da Keçiören’in değerini artıracak yatırımlardan bir tanesidir. Şu anda test sürüşleri devam ediyor, Aralık ayında yolcu taşımaya başlayacak. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz Yavuz Sultan Selim Bulvarı, Fatih Köprüsü’nün yükünü azaltacak, böylece Keçiören trafiği rahatlamış olacak. Temelini atmış olduğumuz bu projemizin de Ankara’mıza, Keçiören’imize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.